Att trä är trendigare än aldrig förr råder det ingen tvekan om och nu ska träet följa med i alla hemmets rum tillsammans med vad som helst i materialet och färgen koppar – till och med i köket!

Tidigare har vi skrivit om hur trä, och framförallt det rena träet, är den nya trenden och det är definitivt en trend som håller i sig även nu i höst. Kikar man till exempel på de olika trend- och inredningsbloggarna ser man tydligt ett mönster av hur trä i kombination med metall är allt hetare som inredningstrend för 2015, och då även i köket. Bland annat skriver Vestmanlands Läns Tidning om hur man i köket ska satsa på träluckor och detaljer i koppar om man vill vara en trendföljare på riktigt. Och vad som mer är nytt, generellt över hela hemmet, är att plocka bort tråkig och skrymmande teknik och istället plocka fram det personliga.

Så inreder du trendigast i höst

Allmoge saker lådor klässisk stege loppis MINDRE

Det är en hel del nya trender i höst, och en del trender som hänger sig kvar såsom träet som material i form av den industriella och rustika inredningstrenden som varit rådande under en tid. Vad som däremot är nytt är att den blankpolerade metallen såsom koppar och mässing nu får följa med även in i köksinredningen men då i form av detaljer såsom till exempel knoppar, beslag, fläktkåpor, lampor och kranar med mera. Ett annat material som är nytt för hösten är dock marmor och sten i alla dess slag. Tittar man på hemsidor för kända inredningsbutiker kan man snart se en tydlig ökning av såväl köksredskap i materialet såväl som bord och pallar med marmorskivor i olika färg och form – men vill man vara extra trendig är det den gröna mormorn man ska lägga energi på, den är nämligen hetast.

Här ska du ha trä

Att trenden skriker naturmaterial är ett som är säkert så vill man förnya sitt hem med små medel ska man definitivt införskaffa sig en ny skärbräda, skålar och fat helt i trä att förvara såväl frukt och grönt samt använda som underlägg för olika saker. Så glöm bort vårens grå-blå toner och lägg fokus på varma tränyanser i brunt och kombinera med guld, mässing och koppardetaljer så är du helt rätt i höst!