En påhälsning av tjuven är aldrig en trevlig upplevelse. För att minska risken för inbrott finns det en rad åtgärder som du kan vidta. En säkerhetsdörr är en sak som kan hålla tjuven borta. Den kan du med fördel installera när du renoverar.

Inbrott sker inte sällan genom dörrar eller fönster. Genom att installera en säkerhetsdörr kan du avskräcka en tjuv men även göra det väldigt svårt att kunna bryta sig in. Om du vill ha en säkerhetsdörr av högsta kvalité ska du kolla in Prodoor och deras säkerhetsdörrar. Deras säkerhetsdörrar rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen. Det är viktigt att endast köpa säkerhetsdörrar från certifierade företag. Alla Prodoors dörrar är konstruerade för att motstå inbrottsförsök enligt den europeiska standarden som finns.

Vanliga dörrar är lätta att bryta upp

Den största skillnaden mellan en vanlig dörr och en säkerhetsdörr är att det är i princip omöjligt att forcera upp en säkerhetsdörr med vanliga inbrottsverktyg. En säkerhetsdörr kan även stå emot brand och explosioner vilket en vanlig dörr inte kan. En annan skillnad är att en säkerhetsdörr inte släpper igenom lika mycket ljud som en vanlig dörr kan göra. När dörren reducerar ljud utifrån kan du få en mer trivsam boendemiljö.

Klassningar på säkerhetsdörrar

Det finns olika klassningar på säkerhetsdörrar. En säkerhetsdörr klassas utifrån hur stor påverkan som behöver ske för att säkerheten ska minska. Det säkerhetsdörrar med högst klassning står emot är yxa, såg, borrar och andra verktyg. Det kan vara en bra idé att välja dörren med högst säkerhetsklass om du vill ha en riktigt säker dörr.

Byt dörr vid renovering

När du ska renovera hemma är det perfekt att sätta in en säkerhetsdörr. Du kan även se över fönstren och om du har en altandörr. Det är många som är oroliga för inbrott och en säkerhetsdörr tillsammans med larm kan minska risken för inbrott drastiskt. Om du vill minska risken ytterligare kan du använda timer till dina lampor, gömma undan redskap och stegar och låna ut din parkeringsplats om du är bortrest. Ett larm och kameraövervakning är en sak som också kan vara bra att installera.