Har du länge gått och dragit med att ta itu med storstädningen? Det kanske ligger kläder slängda i garderoben, damm bakom spisen och listerna är fulla med ingrodd smuts. Vänta inte längre men gör din grovstädning enklare genom tips.

Det första du kan avgöra är vad du själv kan göra hemma, vad du orkar med och vad du faktiskt kommer åt. Fönster och liknande kan vara svåra att rengöra, speciellt om du har ont i rygg eller ben. Då kan det vara dags att lämna över dessa moment till ett proffs. Om du bor i Stockholm finns det många professionella fönsterputsare i Stockholm med omnejd som lämnar efter sig skinande fönster utan den minsta repa eller fläck – och med bra rengöringsmedel som privatpersoner ibland inte har.

Vad kan du rengöra själv?

Vad du själv kan ge dig på att städa i hemmet avgör du. Det är ofta tristess eller smärta i kroppen som hindrar oss från att städa regelbundet. För att inte tala om tidsbrist när vi kämpar med familjeliv, jobb och fritidsintressen. Hur mycket klarar du av att böja dig och ställa dig på stolar? Tänk nämligen på att du bör svabba golv, dammsuga, ligga på alla fyra och skrubba lister ugn och under skåp – samt ställa dig på stolar och ta bort damm över skåp och i garderober.

Fönsterputsning görs bäst av proffs

Att tvätta fönster är inte alltid det lättaste. Ibland kan man ha fönster som sitter extra högt upp eller takfönster som är i stort sett omöjliga att komma åt. Kanske man bor högt upp och är rädd för att ramla ut eller så driver man ett företag och har viktigare saker för sig än att skrubba verksamhetens lokalers fönster. Då är det bra med en anlitad fönsterputsare som gör jobbet snabbt och bra.

Alla städmoment och ställen som är svåråtkomliga bör göras med säkra medel.