Tyvärr har det blivit allt vanligare att sanera i de svenska hemmen på grund av olika typer av skadedjur. Till en viss del kan du själv bekämpa dessa marodörer, men enklast är att koppla in professionell hjälp för att bli av med dem. Oavsett om du sanerar på egen hand eller får hjälp kommer ditt hem inte bli lika attraktivt för blodsugare och kryp längre.

I vissa hemförsäkringar ingår det sanering, men slipp skadedjuren genom att vara på säkra sidan och teckna en extra försäkring själv. Det kan vara en bra idé om du bor i villa, eftersom du vet aldrig vilka skadedjur som behagar invadera ditt hem.

”Lössen lever av att äta blod och passar på medan du sover.”

Vanligaste krypen

Det finns en många kryp som du inte vill få in i din bostad och här kommer några av de vanligaste. Vägglöss har blivit ett allt vanligare skadedjur som dyker upp i de svenska hemmen. Lössen lever av att äta blod och passar på medan du sover. Anledningen till att det har ökat med vägglöss är att människor reser allt mer och du kan få med dessa kryp som du har fått med dig i dina kläder och föremål på resan. Har du fått dessa småkryp i din bostad ska du kontakta hyresvärden eller företag som sköter sanering av skadedjur.

Andra vanliga skadedjur

Du kan stöta på råttor och möss som är de större skadedjuren som kan ställa till med mycket elände. Andra mindre kryp är silverfiskar, pälsängrar och kackerlackor, bara för att nämna några. Ibland kan du själv få bort dem, men för att vara på säkra sidan bör du anlita saneringsfirma.