Har du fått mystiska hål i dina kläder? Är de gjorda i ylle? Då har du kanske fått problem med pälsängrar. Med rätt hjälp kan du få bukt på dina objudna gäster och bli av med ohyran utan problem. Här skriver vi om hur du kan bli kvitt pälsängrar på allra enklaste sätt. Följ vår guide!

De är små men lättigenkännliga för sina karaktäristiska vita prickar. Vi pratar förstås om pälsängrar, ett av våra allra vanligaste skadedjur hemma. De lever på dina kläder och lägger ägg utan att du märker det, men du kommer snart märka att du får mystiska hål i dina kläder. Även om du oftast upptäcker dem först efter att viss skada är skedd, är de enkla att bli av med om du har rätt produkter.

Rödcederträ och ordning och reda

Har du fått mystiska hål i tröjan är det med största sannolikhet pälsängrar du har att göra med. Speciellt om kläderna är gjorda av ull. Notera att pälsängrarna även tycker om dun, och att de därför kan förekomma där du förvarar dina täcken och kuddar. Är det hål i dina syntetiska tröjor kan det dock vara normalt slitage, precis som Café poängterar här. Det är förstås tråkigt att dina textilier har fått hål, men innan fler kläder förstörs är det bra att sätta igång med rensningen av garderoben eller förvaringsutrymmet så snabbt du kan.

Det absolut bästa sättet att bli av med pälsängrar är genom att placera ut fällor där du tror de förekommer. Det är enkelt och du behöver inte göra mycket själv, det krävs bara att du placerar fällorna med lockämnen och så fastnar ohyran där. När du väl fångat in dina oinbjudna gäster är det dags att arbeta förebyggande. Se till att tvätta alla dina kläder, släng din dammsugarpåse och håll ordentlig ordning och reda i din garderob! Inget mer slänga runt kläderna i stora högar alltså. Häng gärna kläderna på galgar. Se till att ha kvar fällorna ett tag, och placera ut rödceterträ av olika slag i din garderob. Det finns både galgar, kulor och oljor du kan köpa.