Snart är det dags att dra fram julpyntet. Men tycker du att det lätt blir plottrigt och rörigt av ditt pynt? Det är lätt hänt när man försöker blanda julens tillfälliga inredning med det som står framme året runt. Här ger vi tips på vad du kan göra för att få till julpyntet och undvika vanliga missar.

Det är dags att inreda därhemma, fast med julpynt! Men det finns massor med fällor med säsongens pynt, den gamla jullådan innehåller massor av faror för din stil därhemma. Såhär undviker du fallgroparna.

Plottrigt och för mycket

Det vanligaste som händer när någon misslyckas med julpyntet är genom att det man har i jullådan bara slängs fram Det är helt fel tillvägagångssätt och det är lätt att det blir plottrigt och för mycket. Ett exempel på det är när du låter julpyntet trängas med din vanliga inredning. Gör om gör rätt. För, om du ska ta fram nya detaljer till din inredning är det viktigt att du plockar bort. Ge eget utrymme till ditt julpynt så blir det inte så plottrigt. Det du också kan göra är att ställa ihop olika julpynt på en plats som ett stilleben, det funkar ofta bra. Undvik också att belysa för mycket med slingor och dylikt, och ha verkligen inte såndär blinkande belysning. Välj istället små lampor, som är diskreta och har ett varmt sken. Om du har problem med att stilen försvinner ges följande tips i en artikel från GP:

”Det finns ju väldigt olika stilar även när det kommer till julpynt. Kitschig jul, lantlig jul, grafisk jul, klassisk jul och så vidare. Välj en färg och ett tema på just din juldekoration och håll dig till dem.”