Allt fler väljer att renovera sina hem och den senaste trenden är mixa och matcha allt från retro till modernt för att få den där riktigt eklektiska känslan!

7457373-stuffed-animal-giraffe-at-homeTrenden som stadigt håller i sig är gedigna möbler och vackra detaljer men nyckeln till ett riktigt snyggt hem är att blanda hejvilt efter den egna smaken. För att följa denna inredningstrend kan du enkelt fynda häftiga saker på loppis, men vitvaror bör du se upp med. Begagnade vitvaror så som kylskåp och spisar har en begränsad livslängd och många äldre hushållsprodukter innehåller miljöfarliga ämnen, så satsa på en ny spis från Cylinda istället! Köket är hemmets kärna och samlingsplats så ta din tid med inredningen av detta rum så att det verkligen blir en hemtrevlig plats där hela familjen trivs.

Do it yourself!

Något som ökat i popularitet bland inredningsfantaster är att sätta sin personliga prägel i hemmet genom att till exempel bygga sin egen sänggavel eller designa en hemmasnickrad kryddhylla för köket. Sen kan det alltid vara bra att ta inspiration från de verkliga vintageproffsen som vet hur man inreder ett eklektiskt hem på enklast vis och har de rätta stylingtipsen. Något som är viktigt att ha i åtanke när man inreder sitt hem är att tänka långsiktigt och inte bara inreda för nuet. När det kommer till barnens rum, till exempel, kan det vara bra att inreda så åldersneutralt som möjligt. För vilken tonåring vill ha ett sockersött flickrum när hormonerna börjar spöka? Se därför till att väggar och väggfasta detaljer är så stilrena som det bara går och fokusera istället på de detaljer som är enkla att byta ut i samma takt som barnet blir äldre och ändrar smak snabbare än man blinkar. Men det absolut bästa rådet när det kommer till att inreda hemmet är att följa sin egen smak och inte en populär trend, för i slutänden är det du själv som ska trivas!