I en ganska rolig artikel från Hus & Hem har man lyft de fulaste man kan ha i trädgården, enligt svenskarna. Det är en annorlunda vinkel då vi – såklart – främst är vana att läsa om tips på vad som är snyggt när det kommer till inredning. Så vad är det då vi är skeptiska till?

Först på listan kommer vita rangliga plaststolar, och det är ju komiskt – för alla har nog haft dessa i sin trädgård någon gång. Om det någonsin ens har varit populärt är svårt att veta men nog har man haft det. Och fortfarande finns de, trots att mågna tycker de är otroligt fula. Anledning till att de håller sig kvar är ganska given, de är prisvärda. Att ha stolar är ett måste när det är sommar och sol, och om man har dessa enkla vita plaststolarna kan man enkelt erbjuda sina besökare en sittplats om det behövs. Dessutom finns det hos många en ”vem bryr sig om trädgården”- attityd hos många svenskar. Någonting som är sorgligt. Men det är klart, har man inte råd med bättre stolar är ju dessa bättre än inga. Dock tål det att sägas att det finns bättre alternativ, det handlar bara om att hitta rätt ställe att handla på. Om du väljer att gå in på nätet hittar du redan där ett stort utbud av snygga stolar som faktiskt också är prisvärda. Så om du har dessa vita plaststolar och känner att du inte vill att folk ska tycka att du har en ful trädgårdsinredning är det dags att göra någonting. Köp trädgårdsstolar på internet så kommer du hitta snygga alternativ som också är prisvärda.

Plastblommor i trädgården är inte populärt

De andra alternativen på listan är lite annorlunda, och inte lika självklara. Bland annat finns plastblommor, skottkärra med växter, engångsgrillar, porslinsänglar, tyngder för dukar, kinesiska lampor och gamla plastmattor. Detta är någonting de flesta också har i sin trädgård, förutom just plastblommor – är det vanligt? Det låter ju som en konstig sak att ha. Då borde man istället välja att ha vanliga blommor eftersom det är exakt vad en trädgård är till för.

Undersökningen som tidningen presenterar kommer från DesignPanelen och är genomför av DesignOnline . Så här står det:

Många är vi som gillar att inreda våra uteplatser, men det finns vissa saker som går bort totalt. En ny undersökning visar att två av tre svenskar tycker att plastmöbler och plastblommor är det fulaste man kan inreda uteplatsen med, men bambu, flaggor och vaxdukar är ok.

Undersökningen visar även att trädgården stylas mer nu än tidigare. Vilket självklart är kul! Om du inte är en av som ordnat i din trädgård finns det än tid att göra det. Eftersom det inte har blivit riktigt varmt hinner du fortfarande få blommor och trädgårds möbler på plats, men tiden är knapp. Enligt meteorologerna kommer det ostadiga vädret att försvinna till nästa vecka och då kan det ju vara skönt att få sitta i sin trädgård (men kanske inte på en vit plaststol). Råd om vad som är snyggt i trädgården hittar du här.

trädgårdsmöbel
En vit bänk är mer accepterat än en vit plaststol