Årets inredningstrender bjuder på naturliga material och neutrala färger. Hållbara material som kan användas i många år ligger också rätt i tiden.

Att förnya hemmet kan göras på många olika sätt. Måla, byta golv och köpa nya möbler kräver tyvärr en stor arbetsinsats och hög kostnad. Istället går det att skapa en ny, fräsch känsla genom att köpa snygga inredningsdetaljer och textilier från Nolhaga Hem som förgyller ditt hem.

Årets inredningstrender

Neutrala och lugna färger hör till årets inredningstrend. Ett harmoniskt hem blir allt viktigare för många i dagens uppkopplade och hetsiga tid där allt helst ska vara klart redan igår. Greige är en starkt lysande stjärna i målarfärgsvärlden. Greige är en blandning av färgerna grå och beige och ger en neutral bakgrund till rummets möbler och inredningsdetaljer.

Hållbarhet är en viktig trend inom inredning. För att värna om naturresurser bör vi tänka långsiktigt vid inredningen av hemmet. Förnya med små detaljer istället för att renovera hela hemmet från grunden. Hållbar inredning handlar även om att planera och fundera på vad som passar istället för att impulsköpa något som sedan får kastas för att det inte var rätt detalj.

En annan viktig trend inom inredningen är växter. Både levande gröna växter och torkade kvistar och blommor i vackra keramikkrukor ger en ombonad och stilren känsla i hemmet. Att sätta upp en spaljé på en vägg med krukor på höjden ger en härlig känsla och kan gärna kombineras med rottingmöbler för att få den rätta naturkänslan. Furu som nästan helt försvunnit i inredningen är på väg tillbaka. Senast furu hade sin storhetstid var på 70-talet då många hem inreddes nästan helt i furu.

Utgå från tycke och smak

Oavsett trender är det viktigt att hemmet speglar din personlighet. Om du följer inredningstrender alltför slaviskt är risken stor att du inte kommer att trivas särskilt bra hemma. Inredningstrender brukar dessutom för det mesta innehålla flera olika stilar och det går alltid att hitta någonting som passar eget tycke och smak. Årets inredningstrend innehåller t.ex. både neutrala, jordnära färger men också en hel del färgstarka pasteller som passar den som inte vill ha en alltför neutral färgskala i hemmet.