Det skattesubventionerade avdraget för hushållsnära tjänster har fått partierna att dela upp sig och den rödgröna röran att säga tack och hej nu klarar vi oss på egna ben!

????????????????????????????????????????När det kommer till både rut-och rotavdraget så handlar det om att man vill öka arbetskraften och ruljangsen när det kommer till hushållsnära tjänster. Vad man kan se är att det blivit en stor ökning och fler väljer att både få hjälp med städning men även med hjälp av läxor. Denna reform har under ett år skapat fler än 1600 nya arbetstillfällen och får många företag att blomstra. Men, vad man oroar sig för är hur det kommer bli om man skulle ta bort dessa subventioner. Kommer det bli hopfallna korthus av många företag då. Nej menar oppositionen. När det kommer till att finna pris på billig städning i Stockholm kommer vi alltid att finna det och få bra service. Rut kommer inte att påverka.

Avskaffa rut

”Enligt Almega arbetar 11 400 personer med hushållsnära tjänster. Och enligt branschorganisationens undersökning kommer hälften av de anställda i branschen att förlora jobben om skatteavdraget för hushållsnära tjänster avskaffas.”

Att folk kommer att förlora jobben, som citatet menar, är något som inte kommer att ske utan vi människor kommer fortfarande att vilja ha hjälp med dessa tjänster och att ha en skattesubvention har alltid varit tänk under en viss tid. Se här vad som ingår på rutarbete och vilka kriterier som ska uppnås för att få utnyttja detta.