Det blir allt vanligare att man skaffar larm på antingen sin lägenhet eller sin villa. De moderna larmen idag har inte bara sensorer för rörelse eller annat. De är också som stora övervakningssystem som också kan märka av brand och liknande. Den moderna tjuven har dock börjat använda sig av störningssändare och på så sätt slår ut larmen hos villägarna.

Sändarna kan man ofta köpa i utlandet för endast några hundralappar och är extremt lätta att använda. Det är framför allt de larm som är baserade på gsm teknik som är extra sårbara. För den enskilde personen är det ju såklart förkastligt men för polisen så står tack och lov bara en liten del av alla brott av villainbrott.

Villa

Danderyd speciellt drabbat

Margaretha i Danderyd utanför Stockholm anlitade det välkända larmföretaget Securitas Direct och betalade hela 11 000 kronor. Det i installationsavgift och sen några hundralappar i månaden för övervakning etc. Securitas Direct är en utav de få företag som har en egen central som får ett sms vid inbrott för att sedan kunna skicka polis. Det har också tidigare märkts att tjuvarna idag kan slå ut hela butikslarm med en sådan här apparat och det gör det väldigt enkelt för den som gör inbrott. Det gör också att inbrotten kanske kommer att öka då det gör det möjligt för folk som kanske inte har tänkt på det tidigare.

Ordna ditt larm

På www.larmhem.se finns det en uppsjö av larm för den som känner sig i behov. Det finns även massor av tillbehör och du kan även skaffa appar och liknande för att själv kunna se hur det ser ut i ett specifikt rum eller i hela villan. Larmhem.se säljer även larm till din bil, brandskydd och kan även ordna med kameraövervakning till dig. Allt för att du ska känna dig trygg i ditt eget hem.