I dag skriver vi om inredning och hur denna både kan bli mer personlig om en vågar mixa och matcha olika stilar och saker samt att inredning av trädgården även är viktig, då detta blir som en förlängning av hemmet.

I en artikel i Göteborgs-Posten kan vi läsa om inredaren och författaren Ida Magntorn och hennes tips på hur man får sitt hem inrett mer personligt, att på något vis ge hemmet en själ trots sina stilla, icke-levande saker. Några av tipsen vi får av Ida är att man inte ska vara rädd för att låta stilar krocka och en ljusslinga på ett oväntat stället gör allt lite mer ombonat på en gång, det gör dessutom inte så mycket att saker inte riktigt passar ihop, det blir lite hemtrevligt och personligt när det inte är perfekt till punkt och pricka.

 Detta är givetvis lämpligt både inomhus och utomhus, för trädgården är ju en förlängning av hemmet om man vill att den ska vara det, som ett slags uterum. För den som ändå tycker det är svårt med inredning i grönska kan man boka trädgårdsplanering på njutatradgardsdesign.se och få tips och råd som hjälper långt på vägen till en vacker trädgård att njuta i.

Växter som renar luft att inreda med hemmavid

I Expressen kan vi vidare läsa om hur det finns växter som man kan ha hemma som både är vackra att titta på men också renande av kemikalier som finns i hemmet. Svärmorstunga renar till exempel luften från bensen, formaldehyd och tar även upp koldioxid ur luften. Fredskalla är den växt som är den främsta luftrenaren, denna tystlåtna blomma renar luften från en hel del olika giftiga ämnen som bland andra aceton, alkohol och ammoniak, dessutom fuktar den inomhusluften – men den är giftig för klåfingriga katter samt kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa. Att neutralisera giftiga ämnen och gaser är alltså ett jobb i det tysta som händer utan att de flesta ens har en aning om det.