Att renovera kostar pengar, och en renovering som genomförts för pengar man egentligen inte har kan bli en privatekonomisk katastrof som slutar hos kronofogden. Därför bör man tänka över inte bara hur renoveringen ska genomföras, utan också hur den ska finansieras. Det finns mycket pengar att spara på detta sätt.

Planering är A och O när man ska genomföra en renovering av hemmet. Det handlar inte bara om hur man ska gå till väga rent praktiskt, utan också om hur renoveringen ska finansieras. Om man behöver ta lån för att finansiera arbetet bör man se över om det kan löna sig att samla lånen hos en bank.

Kontakta bankerna?

Hus till salu hos mäklareAtt samla sina lån är något som brukar rekommenderas av experter på privatekonomi. I den här artikeln rekommenderas att man kontaktar flera banker, och jämför de villkor som man blir erbjuden. I en annan artikel, från Svenska dagbladet, kan man läsa följande:

Genom att låta bankerna konkurrera om ditt lån går det att få ner sina räntekostnader, i vissa fall med tusentals kronor per månad, berättar Jonas Hultin pressansvarig på företaget Lendo som förmedlar privatlån från olika banker.

Om man märker att räntekostnaderna hopar sig är det viktigt att så snabbt som möjligt försöka att minska sina kostnader. Det absolut bästa sättet att göra det är att försöka samla alla sina lån hos en långivare.

Att ringa runt på detta sätt är dock ganska tidsödande. För att spara tid kan man använda tjänsten samla lånen från Zmarta.se. Zmarta är ett företag som, precis som Lendo som nämns i den länkade artikeln, jämför olika finansiella aktörers villkor, och presenterar de bästa avtalen för kunderna. Förutom lån kan man även låta Zmarta hitta de förmånligaste försäkringarna och betalkorten.

Man ska slutligen komma ihåg att vilka villkor man får när man förhandlar sina lån beror på ett stort antal faktorer. I den här artikeln hittar man några av de faktorer som kan spela in.