Den som vill köpa superheta och eftertraktade möbler kan börja leta i Ikeas gamla sortiment. Några av klassikerna går nämligen för många tusenlappar på auktioner.

418691-the-display-of-furniture (1)

Ikea-möbler har blivit superheta i auktionskretsar, skriver Café. Vissa av de äldre möblerna har blivit samlarobjekt och de blir bara ännu dyrare om det står att de ingått i Ikeas sortiment. Café har listat några av de möbler som man kan tjäna en hacka på om man har stående hemma. Några av dem är karmstolen av Bengt Ruda som går för runt 2 000 – 3 000 kronor på auktion, amiralstolen av Karin Mobring som kostar runt 8 000 kronor och bokhyllan av Jan Schelin som faktiskt är så ny som från år 1997 och går för ungefär 3 500 kronor på auktion.

En ny trend

Att Ikea-möbler har blivit så heta på auktioner är lite förvånade med tanke på att de alltid setts som billiga slit-och-släng-möbler som man köper om man inte har råd med riktiga designmöbler. Men nu kostar alltså de gamla godingarna från Ikea flera tusenlappar. Kanske beror prisökningen på att vissa av Ikeas möbler varit riktigt snygga genom åren och de som vill lägga vantarna på dessa godingar har svårt att göra det för att de inte länge säljs. Det här med dyra Ikea-möbler kan dock vara en trend som inte håller i sig och för den som vill vara säker på att möblerna inte ska tappa värde, är det en smartare investering med riktiga designmöbler som man bland annat kan hitta här.

Skapa ett unikt hem

Ett tips för den som verkligen vill skapa en unik stil i hemmet är att blanda loppisfynd, Ikea-möbler och designmöbler. På det här viset skapar man verkligen något eget och det behöver faktiskt inte bli så superdyrt. Många saker som man köper på loppis kan nämligen kosta bara ett par hundralappar och då har man redan tjänat ihop en del där. Läs mer.