Inredning handlar mycket om tycke och smak, men även en hel del om rådande trender. I år ser vi en rödbrun nyans som den största trendfärgen och pallen som den absolut trendigaste möbeln.

9425121-begagnade-mobler

Nu har årets trendigaste färg korats, nämligen den rödbruna kulören Marsala. I Metro kan man läsa om trendfärgen som är den som man ska ha på sina inredningsprylar om man vill vara trendig. De som utsett färgen är färgföretaget Pantone och de har hämtat sin inspiration till färgen från det sicilianska vinet som heter just Marsala. Enligt de som tagit fram färgen ska den användas som ett komplement till andra färger när det kommer till inredningen. Färgen beskrivs som glamourös, robust och fullständig.

Pallen är hetast i år

Huruvida färgen verkligen slagit igenom i inredningsvärlden är tveksamt, men det finns många andra trender som syns tydligt i år. När det exempelvis kommer till årets trendigaste möbel har pallen blivit krönt och detta syns verkligen i butikerna. De flesta har någon form av pall i sitt sortiment och vill man verkligen få tag på en snygg designpall bör man vända sig till Designtorget. Butiken har förutom pallar massvis med trendiga möbler och inredningsdetaljer och för att få koll på allt de har hos sig kan man göra ett besök på deras sociala medier.

Natur fortsätter att trenda

Ytterligare en trend vi ser i år, som hängt med i flera år nu, är den trend där naturen är i fokus. Tidigare har den stiliserade och evigt gröna naturen varit inspirationen men nu kommer en motreaktion till det och naturen får gärna ta ett mörkare uttryck nu. Vi anammar verkligen den riktiga naturen och den får lov att vara så ömtålig och skör som den verkligen är. Läs mer.